پیوند ها
تاريخچه شهر تاريخي بيشاپور
اين شهر تاريخي كه حدود دويست هكتار و سعتدارد در فاصله 23 كيلومتري شمال غربي شهر فعلي كازرون قرار دارد. بنابراطلاعات دقيق و مكتوب كه در مركز شهر بر روي دو ستون يادبود نوشته شده، اين شهر در زمان شاپور اول ( 272-241 ميلادي ) دومين و يكي از مقتدرترين پادشاهان ساساني و توسط يك معمار سوري بنام « اپساي » دبير طراحي و ساخته شد. و بنا برهمين كتيبه، شاپور در سال 24 سلطنتش از شهر بيشاپور بازديد نموده است.
صرف نظر از اينكه خاستگاه دولت ساساني سرزمين فارس بوده، آب فراوان، هواي مساعد، زمين هاي حاصلخيز، چشمه ها و موانع طبيعي و قرار گرفتن در مسير جاده شاهي، باعث شد شاپور پس از پيروزي بر والرين (امپراطور روم) اين محل را براي بناي شهري كه نام خود را برآن نهاد، انتخاب نمايد.
اين شهر در كنار شهرهائي همچون استخر، داراب گرد، اررجان، اردشير خوره از مهمترين شهرهاي استان فارس در عهد ساساني بوده و تا زمان سلطنت بهرام دوم رونق خود را حفظ كرد، اما پس از آن به علت توجه پادشاهان ساساني به غرب قلمرو خود ( تيسفون ) رونق آن كمتر شد. با ورود اسلام به ايران به تدريج رونق و آبادي از اين شهر رخت بر بست و به جاي آن گازرگاه ( كازرون فعلي) رونق مي يابد اما در هر حال بيشاپور همچنان به حيات خود ادامه مي دهد، به طوري كه در قرون سوم تا پنجم هجري قمري اين شهر مورد ستايش مورخان وجغرافي دانان بزرگي چون استخري، ابن بلخي و... قرار گرفته است.
تعداد صفحات 66 word
فهرست مطالب
تاريخچه حفاري در شهر بيشاپور. 5
آرزوى فراموششده جان تازه مىگيرد. 9
آناهيتا، معبد عظيم بيشابور. 21
گردشي در شهر تاريخي بيشاپور. 35
نقش اول (تاجستاني شاپور اول). 56
نقش دوم (صحنه پيروزي شاپور اول). 57
نقش سوم (صحنه پيروزي شاپور اول بر والرين). 59
نقش چهارم (پيروزي بهرام اول). 60
نقش پنجم (تاجستاني بهرام اول). 61
مبلغ واقعی 4,000 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 3,200 تومان
برچسب های مهم